Разследване срещу администратор на Фейсбук страница е започнало под надзора на

...
Разследване срещу администратор на Фейсбук страница е започнало под надзора на
Коментари Харесай

Разследват администратор на Фейсбук страница, пускал фалшиви новини за коронавируса

 Разследване против администратор на Facebook страница е почнало под надзора на Районна прокуратура – Велико Търново. Служителят е обвинен в разпространение на погрешни сведения за паника обвързвана с COVID-19, оповестиха от държавното обвиняване.

На 13 март 2020 година във фейсбук страница под име " МОБАЛ " Д-р Ст. Черкезов “ лицето е предало погрешни известия за паника, което съставлява закононарушение по член 326, ал 1 от Наказателен кодекс. Оказва се, че това е администраторът на остарялата страница на търновската болница който употребявал остарялата страница на лечебното заведение, с цел да заяви за " изключителното състояние в страната, гласувано и признато от парламент ". Някои консуматори обаче, не разбрали защо тъкмо става въпрос и незабавно почнали на собствен ред да популяризират известия, че в болничното заведение към този момент има заболели от ковид. Нещо, което и към този миг към момента не е открито. Въпреки това обаче, след подадените сигнали, прокуратурата се е самосезирала и направила инспекция.

Законът планува, че лицата, които предават по радио, телефон или различен метод погрешни провиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, могат да понесат наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция до 2 000 лв..

Само преди дни студент от Медицинския университет в Пловдив бе арестуван за 24 часа за разпространение на погрешна информация за укриване на заболели от ковид в образователното заведение. Той е на 22 години, роден е в Бангладеш и е жител на Англия. В обществената мрежа на Медицинския университет той е разгласил погрешна информация, че е участвал на съвещание на управлението на образователното заведение, на което е станало ясно, че има над 200 инфектирани, някои от тях студенти в тежко положение, само че е взето решение това да се крие.

От Медицинския университет изрично отхвърлиха да има данни за инфектирани с ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР